Zona e rrethit


Çfarë është zona e rrethit

Zona e rrethit është vetëm sa hapësirë zë rrethi në sipërfaqe. Nëse keni një dhomë rrethi dhe duhet ta qiloni. Zona është sa qilim do t'ju duhej.
Për të zgjidhur zonën ju duhet të dini rrezen e rrethit. Vendosni rrezen në çdo njësi.A = πr2 {{ result }}

{{ error }}

d r