Llogaritësi i BMI


BMI qëndron për indeksin e masës trupore. Zbuloni nëse jeni nën peshë, i shëndetshëm, mbipeshë apo edhe i trashë. Merrni parasysh se BMI është mjet statistikor dhe është i papërdorshëm për fëmijët, personat me masë të madhe muskulore, gratë shtatzëna dhe lactating dhe të moshuarit.

Formula e BMI:

\( BMI = \dfrac{ pesha (kg)}{ lartësia ^2(m)} \)

Bmi është më shumë mjet statistikor. Në praktikë ka metoda më të sakta si përqindja e yndyrës trupore. Tregues i lehtë dhe i rëndësishëm është <b>perimetri i belit</b>.
 • për burrat: i rrezikshëm është më shumë se 94 cm
 • për gratë: e rrezikshme është më shumë se 80 cm
 • Shumë rëndë nën peshë
  më pak se 15
 • Shumë nënpeshë
  nga 15 në 16
 • Nënpeshë
  nga 16 në 18.5
 • Normal (peshe e shendetshme)
  nga 18.5 në 25
 • Mbipesha
  nga 25 në 30
 • Klasa I dhjamosur (Obez i moderuar)
  nga 30 në 35
 • Klasa II e dhjamosur (tepër mbipeshe)
  nga 35 në 40
 • Klasa III e trashë (shumë e trashë)
  më shumë se 40

BMI juaj është: {{bmi}}

Ju jeni: {{bmiText}}