Llogaritësi i vdekjes


Llogaritësi i vdekjes përcakton sa do të jetoni dhe kur vdisni. Ky llogaritës gjithashtu konsideron vendin ku jetoni. Për shembull, në Japoni njerëzit priren të jetojnë më gjatë.

Nëse doni të jetoni më gjatë dhe të mos vdisni nga dhimbja, ju lutemi lexoni rekomandimet më poshtë.

  • Lënë duhanin
  • Nëse hiqni dorë sot, mund të jetoni 10 vjet më gjatë.

  • Vesh krem dielli
  • Mos shmangni diellin plotësisht. Por rrezet UVA, UVB paraqesin kërcënim për këdo që kalon më shumë se 15 minuta në ditë jashtë. Ekspozimet më të gjata mund të rrisin probabilitetin e kancerit të lëkurës

  • Konsumoni antioksidantë
  • Pini shumë çaj, çaji jeshil është më pak i përpunuar se çaji i zi, ai mund të zvogëlojë mundësinë e sulmit në zemër dhe kancerit. Hani çokollatë të zezë - kërkoni 60% kakao ose më shumë. Pini një gotë verë çdo ditë. Hani pesë porcione me fruta dhe perime çdo ditë.

  • Ushtrohu rregullisht
  • Ulni përdorimin e makinës tuaj dhe nëse mund të ecni në vend të kësaj. Shkallët Tak në vend të ashensorit. Tridhjetë minuta ushtrime ditore zvogëlojnë mundësinë e sulmit në zemër me 60%.

  • Keni një rutinë të qëndrueshme të gjumit
  • Pastaj trupi juaj mund të rigjenerohet më lehtë. Nëse nuk kryeni cikle të suksesshme gjumi për një periudhë të zgjatur kohe (48+ orë) mund të ndikoni seriozisht në shëndetin tuaj fizik dhe mendor.

Ju do të vdisni në {{deathDateResult}}

në moshën {{deathYearsResult}} vjet