Llogaritësi i dendësisë pixel


Çfarë është dendësia e pikselëve

Pixel për inç (PPI) është një matje e densitetit të pixelit (rezolucionit) të pajisjeve në kontekste të ndryshme: zakonisht shfaqje kompjuteri, skanues imazhesh dhe sensorë të imazhit të kamerës dixhitale. PPI e një ekrani kompjuteri ka të bëjë me madhësinë e ekranit në inç dhe numrin e përgjithshëm të pikseleve në drejtimet horizontale dhe vertikale.


${ }${{ horizontalErrorMessage }}

{{ verticalErrorMessage }}

{{ metricErrorMessage }}

{{ imperialErrorMessage }}

d h w

Më shumë për dendësinë e pikselëve

Nëse dëshironi të llogarisni densitetin e pikselëve në ekranin tuaj, do të duhet të dini: numrin e pikseleve horizontale dhe vertikale dhe madhësinë e ekranit tuaj diagonal. Pastaj aplikoni këtë formulë, ose përdorni kalkulatorin tonë;)


pixel density formula
\( d_p = \sqrt{w^2 + h^2} \)
\( PPI = \dfrac{d_p}{d_i} \ \ \) where

\( w \) është rezolucioni i gjerësisë në pixel
\( h \) është rezolucioni i lartësisë në pixel
\( d_p \) është rezolucion diagonal në pixel
\( d_i \) është madhësia diagonale në inç (ky është numri i reklamuar si madhësia e ekranit)


Nëse doni të dini edhe më shumë, shikoni këtë video të mrekullueshme të Këshillave të Linus më poshtë.Përmirësimi historik i PPI (lista e pajisjeve)


Telefonat celular

Emri i pajisjes Dendësia e pikselit (PPI) Rezolucioni i ekranit Madhësia e ekranit (inç) Viti i prezantuar Lidhje
Motorola Razr V3 128 176 x 220 2.2 2004
iPhone (first gen.) 128 320 x 480 3.5 2007
iPhone 4 326 960 x 640 3.5 2010
Samsung Galaxy S4 441 1080 x 1920 5 2013
HTC One 486 1080 x 1920 4.7 2013
LG G3 534 1140 x 2560 5.5 2014

Tabletat

Emri i pajisjes Dendësia e pikselit (PPI) Rezolucioni i ekranit Madhësia e ekranit (inç) Viti i prezantuar Lidhje
iPad (first gen.) 132 1024 x 768 9.7 2010
iPad Air (also 3rd & 4th gen.) 264 2048 x 1536 9.7 2012
Samsung Galaxy Tab S 288 2560 x 1600 10.5 2014
iPad mini 2 326 2048 x 1536 7.9 2013
Samsung Galaxy Tab S 8.4 359 1600 x 2560 8.4 2014

Ekranet kompjuterike

Emri i pajisjes Dendësia e pikselit (PPI) Rezolucioni i ekranit Madhësia e ekranit (inç) Viti i prezantuar Lidhje
Commodore 1936 ARL 91 1024 x 768 14 1990
Dell E773C 96 1280 x 1024 17 1999
Dell U2412M 94 1920 x 1200 24 2011
Asus VE228DE 100 1920 x 1080 27 2011
Apple Thunderbolt Display 108 2560 x 1440 27 2011
Dell UP2414Q UltraSharp 4K 183 3840 x 2160 24 2014