Llogaritësi i yndyrës trupore


Çfarë është dhjami i trupit

Ky llogaritës ju ndihmon të zbuloni se sa përqind e peshës suaj është yndyrë trupore. Kjo është standarde Llogaritja e marinës amerikane e përdorur për burra dhe gra. Nuk ka asnjë të keqe të kesh përqindje të ulët të yndyrës trupore.

Pse të keni përqindje të ulët të yndyrës trupore?
  • ti ndihesh me mire
  • dukesh me mire
  • ju jeni me te shendetshem


Yndyra e trupit tuaj është: {{bodyFatResult}}%

Si të zvogëloni yndyrën e trupit tuaj

Bëni stërvitje kardio në mëngjes në stomak bosh
Bërja e tij në mëngjes është e barabartë me një dhe gjysmë stërvitje kardio më vonë atë ditë.

Ndaloni së ngrëni ëmbëlsira
Sheqeri është një përbërje shumë e varur. Ai gjithashtu ka rreziqe serioze të shëndetit. Merrni një detoks sheqeri. Mundohuni të mos hani asnjë sheqer të bardhë falas për tre javë, sesa dëshira juaj për ëmbëlsira të zvogëlohet.

Ndryshoni stilin tuaj të drejtpërdrejtë
Përdorni biçikletën ose këmbën tuaj në vend të makinës tuaj sa më shpesh që të mundeni.

Formulat e yndyrës trupore

Formula e yndyrës trupore për burra
\( x = \dfrac{495}{(1.0324 - 0.19077 \cdot \log_{10}(bel - qafë) + 0.15456 \cdot \log_{10}(lartësia)} - 450 \)
Formula e yndyrës trupore për gratë
\( x = \dfrac{495}{1.29579 - 0.35004 \cdot \log_{10}(bel + ije - qafë) + 0.221 \cdot \log_{10}(lartësia)} - 450 \)