Llogaritësi BMR


Ky llogaritës do t'ju ndihmojë të gjeni sasinë e energjisë së shpenzuar gjatë pushimit në një mjedis të butë dhe neutral. Në mënyrë që të ruhen funksionet vitale të trupit duhet të harxhohet disa energji. Një mënyrë e thjeshtë për të vlerësuar kaloritë e djegura.
Energjia e djegur vjen nga organet vitale të trupit si zemra, mushkëritë, truri dhe pjesa tjetër e sistemit nervor, mëlçia, veshkat, organet seksuale, muskujt dhe lëkura. BMR zvogëlohet me moshën dhe humbjen e masës muskulore dhe rritet me rritjen e stërvitjes kardio të masës muskulore.
Formula për burra
\( Bmr = 66 + (13.7 \cdot pesha(kg)) + (5 \cdot lartësia(cm)) - (6.8 \cdot mosha(vjet)) \)
Formula për gratë
\( Bmr = 655 + (9.6 \cdot pesha(kg)) + (1.8 \cdot lartësia(cm)) - (4.7 \cdot mosha(vjet)) \)

Bmr juaj është: {{bmrResultKcal}} kcal / ditë kjo eshte {{bmrResultKj}} kJ / ditë